Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers

Voor informatie en steun bij het geven van borstvoeding kunnen zwangeren, voedende moeders en andere belangstellenden terecht bij een landelijk netwerk van VBN-vrijwilligers (contactpersonen).

 • E-mail:
  Je kunt je vraag rechtstreeks mailen naar een contactpersoon. Het is ook mogelijk om een vraag over borstvoeding te stellen aan ons mailvragenteam door het formulier voor E-mailvragen in te vullen.
 • Sociale media:
  In de besloten Facebook groep: Borstvoeding Natuurlijk|VBN kun je terecht met je vragen en ervaringsverhalen. Er schrijven contactpersonen van de VBN en lactatiekundigen mee.
 • Informatiebijeenkomsten:
  Door het hele land worden er informatiebijeenkomsten over borstvoeding gegeven voor zowel zwangeren, voedende moeders en andere belangstellenden.
 • Telefoon:
  Een contactpersoon in je regio kun je bellen met een vraag over borstvoeding. Omdat we een vrijwilligersorganisatie zijn, vragen we er begrip voor dat wij niet altijd direct bereikbaar zijn.

  De telefonische informatiedienst: 0343-57 66 26 kun je gebruiken om je aan te melden als
  lid van de VBN, je op te geven voor een informatiebijeenkomst of om brochures te bestellen.
 • Borstvoedingcafés:
  Veel contactpersonen zijn betrokken bij een Borstvoedingcafé dat wordt georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland.
 • Kraammarkten en beurzen:
  Contactpersonen zijn ook te vinden op veel kraammarkten en beurzen.

Onze contactpersonen zijn allemaal zelf moeder en hebben ruime ervaring met het geven van borstvoeding. Daarnaast hebben zij een gedegen opleiding gevolgd binnen de VBN en worden ze regelmatig bijgeschoold. Alle informatie die zij verstrekken is onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek en/of kennis uit de praktijk, gefundeerd en consistent.